Nu startar Amtrak nattåg mellan mellan Washington DC och Boston

Amtrak

Beräknad läsningstid: 3 minuter

Amtrak kommer från och med 5 april sätta in nattågsvagnar på den populära Northeast Regional rutten mellan Washington DC och Boston.

  • Amtrak lägger till nattågsvagnar i Northeast Regional rutten från Washington DC till Boston.
  • Den längsta resan är nio timmar och 58 minuter från Washington DC till Boston.
  • Tre typer av sovkupéer erbjuds: Roomette, Bedroom eller Accessible Bedroom.
  • Med start den 5 april och biljettpriser från $199 enkel väg.

Tidigare trafikerades tåget endast med Coach Class och Business Class vagnar. Men nu kommer möjligheten erbjudas att kunna boka Roomette, Bedroom och Accessible Bedroom på den nästan tio timmar långa tågresan som köras dagligen i båda riktningar.

  • Viewliner roomette – Det minsta och smalaste kupén med måtten 107 cm bred och 203 cm lång. Kupén har två fåtöljer som bäddas om till säng samt en överslaf som fälls ned. Toalett och dusch finns i korridoren.
  • Bedroom – Är dubbelt så stora som roomette med en bredd på upp till 203 cm och en längd på upp till 234 cm. Kupén erbjuder en soffa och intilliggande fåtölj som sittplatser och två sovplatser vertikalt, samt privat dusch, handfat och toalett.
  • Accessible Bedroom – Är en tillgänglighetsanpassad sovkupé med handfat och toalett på rummet, men ingen dusch. Den finns i ute i korridoren.

Samtliga sovkupéer har en dedikerad tågvärd som erbjuder uppbäddningsservice samt möjlighet till room service. Resenärer som reser i sovkupé får även tillgång till Amtraks flaggskeppslounger Metropolitan Lounge i Boston och Washington, tidigare känd som ClubAcela. Vilka kan jämföras med flygplatslounger med gratis mat, dryck och snacks. Amtrak erbjuder samtliga passagerare, även i coach class och business class möjlighet till bagageincheckning på stationerna.

Resenärer får också en gratis alkoholhaltig dryck efter ombordstigning och en kontinental frukost före ankomst till Boston och Washington DC.

Washington DC till Boston: Tåg 66 avgår från Union Station klockan 22.00 och anländer till New York kl. 01.55 följt av Boston klockan 07:58. Restid på 9 timmar och 58 minuter.

Boston till Washington DC: Tåg 67 avgår South Station klockan 21.30 och anländer till New York klockan. 02.30 följt av Washington klockan 07.00. Restid på nio timmar och 30 minuter. På fredagar och lördagar skiljer sig emellertid tiderna och tjänsten erbjuds som tåg 65.

Restiderna är markant långsammare än dagtågen. En standardresa från Washington DC till Boston på Regional är till exempel bara cirka åtta timmar – två timmars skillnad mot nattåget. Medan snabbtåget Acela erbjuder den snabbaste servicen mellan de två städerna, med en genomsnittlig restid på under sju timmar.

Tåget kommer fortsättningsvis att stanna på många stationer i mellanliggande städer längs korridoren som New Haven, Connecticut; Wilmington, Delaware; och Trenton, New Jersey, samt ett 45-minuters uppehåll i New York City.

PS. Du har väl inte missat vår Facebookgrupp Vi som vill resa med Amtrak

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här